ohjelmistoyritys Sarkain

Miksi kaikki puhuu mobiilisovelluksista?

Tutustu referensseihin

Toimiiko sinun palvelusi mobiilissa? Vai häiritseekö ajatus siitä, että kilpailijat ovat ehkä useita askeleita teknologiassa sinua edellä. Ehkä mietit mobiilisovelluksen tarjoamaa lisäarvoa ja investoinnin järkevyyttä. Kun ensimmäiset mobiilisovellukset tulivat markkinoille, niiden hintalappu oli hyvin korkea. Nyt tekniikoiden ja osaamisen kehityttyä mobiilisovellus ei ole enää miljoonien investointi. Halusimme helpottaa ajatuksiasi ja vastata kysymykseen: Miksi kaikki puhuu mobiilisovelluksesta.

Se kulkee aina taskussa
Mobiililaite kulkee meidän mukanamme jatkuvasti. Käytämme sitä jatkuvasti pitkin päivää ja useasti puhelimeen vilkaistaan vähintään vartin välein. Monesti huomaamme sen, ettei jotain asiaa voi vain odottaa. Verkkopankkiin tulee päästä kassajonossa saldon tarkistamiseksi tai oikea bussi varmistetaan juuri ennen kyytiin hyppäämistä. Reseptikirja on turhaan keittiön kaapissa, koska sitä tarvittaisiin kaupan vihannesosastolla. Mobiilisovellus tarjoaa siis sen, että käyttäjät pääset palveluusi käsiksi, milloin ja mistä vain. Se helpottaa käyttöä ja parantaa saatavuuttasi.

Kehityksessä mukana
Menossa mukana tarkoittaa sitä, että palveluittesi on pysyttävä käyttäjien ja maailman rytmissä. Helppous ja nopeus ovat yksi tärkeimmistä valttikorteista, kun asiakas tekee ostopäätöksiä. Mikäli sinun palveluasi ei voi ostaa mobiililaitteen kautta, niin käyttäjän on helppo valita vastaavat tuotteet kilpailijan sovelluksesta.

Mobiilisovellusta ei ole vielä kaikilla. Suurimmat toimijat ovat ottaneet sen toki jo käyttöön, mutta maailma ei ole vielä valmis. Tyylikkäällä ja toimivalla palvelulla erotut joukosta ja pystyt herättämään mahdollisten asiakkaiden kiinnostuksen.

Se tuo kokemuksen keskiöön
Moni hyvistä palveluista erottuu nimenomaan palvelukokemuksen kautta. Asian ytimessä ei ole niinkään se, että onko mobiilisovellusta vai ei. Mobiilisovellus on kannattava investointi silloin, jos se pystyy tuomaan käyttäjälle jotain lisäarvoa. Mobiilisovelluksen ytimessä siis pitäisi olla jokin arvoa tuottava ominaisuus. Esimerkiksi helpompi ja nopeampi käyttö. Mobiilisovellukseen on turha yrittää rakentaa kaikkia mahdollisia toimintoja kerralla. Pieni ja yksinkertainen on monesti kauneinta.

Mobiilisovellukset on suunniteltu liikkeeseen ja nopeaan käyttöön. Verkossa olevasta tai analogisesta mallista rakennettava palvelu ei automaattisesti ole ketterä ja toimiva mobiilisovellus. Kuluttajan käyttäytyminen on mobiililaitteella paljon impulsiivisempaa, kuin esim. tietokoneella. Sovellusta ei käytetä, jos palvelu tökkii tai sitä on vaikea käyttää. Esimerkiksi tietokoneella ruudulla oleva 50 asian listaus tuntuu vielä siedettävältä, mutta mobiilissa se on jo sietämättömän pitkä.

Aiemmat julkaisut