ohjelmistoyritys Sarkain

Kirjaudu sisään Applella, oletko valmiina?

Tutustu referensseihin

Apple on julkaissut uuden toiminnon, jonka avulla käyttäjät voivat kirjautua eri sovelluksiin antamatta omaa sähköpostia palveluihin. Toiminnon lisääminen eri palveluihin vaatii kehittäjiltä toimia, jotta kyseinen kirjautumistoiminto saadaan vaadittuihin sovelluksiin. Toiminto käyttää kirjautumiseen käyttäjän omaa Apple ID:tä. Kuulostaa kätevältä. Entä tietoturva?

Apple kertoo omilla sivuillaan kirjautumisen turvallisuudesta näin: ”Kirjaudu sisään Applella -toiminto on kehitetty siten, että yksityisyytesi taataan ja henkilötietosi pysyvät hallinnassasi. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, apit ja verkkosivustot voivat kysyä sinulta vain nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi tilin luomista varten. Kätke osoitteeni -palvelulla (se on Applen yksityinen sähköpostivälityspalvelu) voit luoda ja jakaa yksilöllisen satunnaisen sähköpostiosoitteen, jonka viestit lähetetään edelleen oikeaan sähköpostiosoitteeseesi. Tällä tavalla voit vastaanottaa hyödyllisiä viestejä apilta jakamatta oikeaa sähköpostiosoitettasi. Vain rekisteröity appi- tai sivustokehittäjä voi olla sinuun yhteydessä tämän osoitteen välityksellä. Lisäksi voit poistaa sen käytöstä milloin tahansa.”

Kuulostaa aika hienolta uudistukselta. JOS sovelluksessa on jokin kolmannen osapuolen kirjautuminen käytössä, niin Apple vaatii kehittäjiä lisäämään ”Kirjaudu sisään Applella” tuen kesäkuuhun 2020 mennessä . Tuleeko kiire? Ota yhteyttä, jos pohdit, miten yrityksessäsi asia hoidetaan.

Lue lisää

Aiemmat julkaisut